header image
Aktualności arrow Z życia szkoły arrow Różne arrow Co u hotelarzy?
Co u hotelarzy? Drukuj
piątek, 13 grudzień 2019

Świąteczne warsztaty kulinarne w Zespole Szkół w Pasłęku

Kulinaria
Kulinaria
W dniu 11 grudnia 2019 r. w Zespole Szkół w Pasłęku młodzież z Technikum Hotelarskiego wzięła udział w VIII Warsztatach Kulinarnych "Świąteczne Pierogi u Hotelarzy". Warsztaty organizowane są w ramach VIII Szkolnego Konkursu Sztuki Kulinarnej „Świąteczne Smaki”. W tym roku do warsztatów przystąpiły klasy IA i IC Technikum Hotelarskiego. Dla większości młodzieży świąteczne potrawy to pierogi i tradycyjny czerwony barszcz. Przygotowane pierogi opierały się na własnych, często rodzinnych przepisach i zachowały wyjątkowe smaki i zapachy.

Zapach potraw i świątecznych przypraw roznosił się po całej szkole. Uczniowie przygotowywali swoje potrawy w szkolnej pracowni technologii żywienia pod opieką nauczycieli zawodu. Prezentacja i degustacja potraw odbyła się w sali obsługi konsumenta. Dla wszystkich uczestników warsztatów przygotowano nagrody. Warsztaty były okazją do wzajemnej integracji klas I Technikum Hotelarskiego. Wszyscy uczestnicy i organizatorzy serdecznie dziękują Radzie Rodziców i Dyrekcji Szkoły za pomoc i finansowe wsparcie.

Z okazji zbliżających się Świąt uczniowie Technikum Hotelarskiego składają najlepsze życzenia wszystkim czytającym ten artykuł.

Uczniowie Technikum Hotelarskiego

Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
Kulinaria
< Poprzedni   Następny >
kontakt
Zespół Szkół w Pasłęku
ul. Zwycięstwa 28
14-400 Pasłęk
tel.fax.(0-55)248-10-61


Rok dla Niepodległej
Facebook
 Zespół Szkół w Pasłęku na Facebooku
Librus
Uczestniczymy
Polecamy
Losowy obraz
Imieniny
25 Lutego 2020
Wtorek
Imieniny obchodzą:
Bolebor, Cezary,
Konstancjusz,
Maciej, Małgorzata,
Modest, Nicefor
Do końca roku zostało 311 dni.