czwartek, 04 czerwca 2020 |
 carving
W dniu 03 czerwca 2020 r. 16 uczniów technikum hotelarstwa uczestniczyło w szkoleniu carvingu w ramach projektu „Fundamenty zawodowca – kursy, szkolenia, staże” (8 godz.).
Celem szkolenia było nabycie przez uczestników umiejętności praktycznych i teoretycznych z zakresu carvingu. W dzisiejszych czasach coraz częściej organizatorzy większych imprez i uroczystości składają zamówienia na wymyślne kompozycje owocowo – warzywne, a carvingowy usługodawca musi uporać się z zamówioną kompozycją.
Nasi uczniowie nauczyli się rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach, jak również tworzenia dekoracji zgodnie ze sztuką carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb. Zdobyli również wiedzę na temat sposobów zabezpieczenia i pielęgnacji wyrzeźbionych prac. Uczniowie z wielkim zaangażowaniem pracowali na zajęciach.
Program szkolenia:
- zarys historii carvingu;
- prezentacja sprzętu;
- omówienie zasad i style carvingu;
- podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia;
- dekorowanie;
Fundamenty zawodowca – kursy, szkolenia, staże
Numer projektu: RPWM.02.04.01-28-0041/19
Oś Priorytetowa 2: Kadry dla gospodarki
Działanie 2.4: Rozwój kształcenia i szkolenia zawodowego
Poddziałanie 2.4.1: Rozwój kształcenia i szkolenia zawodowego - projekty konkursowe.
 carving  carving  carving  carving
|